Sukles: Hallas-Murula ei vaidlustanud konkursi tulemusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Hallas-Murula.
Karin Hallas-Murula. Foto: Raigo Pajula.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul valiti Leele Välja aritektuurimuuseumi uueks juhiks ühehäälselt ning senine juht Karin Hallas-Murula esialgu konkursi tulemusi ei vaidlustanud.

«Karin Hallas-Murulal oli kindla tähtajaga tööleping, mis lõppeb selle aastaga. Seepärast korraldati ka konkurss uue juhi leidmiseks. Komisjon, kuhu kuulusid ka arhitektide liidu, kunstiakadeemia ja muuseumide esindajad, valis kolme tugeva kandidaadi vahel, ühehäälselt tunnistati parimaks Leele Välja,» rääkis Sukles Postimees.ee´le.

Hallas-Murula on juhtinud arhitektuurimuuseumi pikka aega ja seepärast pidas ministeerium Suklese sõnul viisakaks teavitada teda konkursi tulemustest isiklikult, mitte saata lihtsalt paarirealist kirja. «Komisjoni ühehäälse otsuse vaidlustamise võimalus oli Karin Hallas-Murulal ka pärast kohtumist, aga seda võimalust ta ei kasutanud,» märkis kantsler.

Edasise sammuna analüüsib ministeerium Hallas-Murula advokaadi kirjas esitatud väiteid ja seejärel otsustatakse, kas ministeerium nõustub nendega või mitte.

Hallas-Murula sõnul soovib ta välja selgitada, kas kultuuriministeeriumi korraldatud avalikul konkursil arhitektuurimuuseumile uue direktori leidmiseks on rikutud tema õigusi. Alates 1991. aastast muuseumis töötanud Hallas-Murulale ei heidetud midagi ette, uus juht valiti konkursikomisjoni juhtinud kultuuriministeeriumi Siim Suklese sõnul puhtalt kandidaatide esitatud visioonide põhjal.

Hallas-Murula pöördus konkursitulemuste vaidlustamiseks advokaadibüroo poole, mis on tänaseks kultuuriministeeriumisse saatnud ka vastava kaebuse, milles on kirjas, et vastavalt konkursi läbiviimise korrale peab konkursikomisjoni esimees igale kandidaadile kirjalikult edastama tema kohta tehtud otsuse.

Hallas-Murula sai otsusest teada aga suuliselt ning kirjalikku otsust ei ole temani siiani jõudnud.

Advokaadi sõnul ei võimaldatud Hallas-Murulale ka viit tööpäeva tema kohta tehtud otsuse vaidlustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles