Päästjatele avaldatakse rohkelt toetust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötaja Andreas Reinberg käis eile Põhja prefektuuris piketti registreerimas.
Päästetöötaja Andreas Reinberg käis eile Põhja prefektuuris piketti registreerimas. Foto: Mihkel Maripuu

Päästetöötajate õiguste eest võitleva Türi päästja Andreas Reinbergi sõnul avaldatakse päästjatele nii telefoni teel kui internetikommentaarides palju toetust oma õiguste eest seismisel.

«Helistatakse otse ja ka kommentaarides on suurt toetust näha. Helistajad on tavakodanikud, kes on meie telefoninumbrid välja otsinud,» rääkis Reinberg Postimees.ee’le.

Tema sõnul on helistajad rõhutanud päästjate ameti vajalikkust ja leidnud, et ka riik peaks päästjaid rohkem väärtustama. On ka neid inimesi, kes on soovinud ise protestiaktsioonile kohale tulla. Reinberg lisas, et vabandab nende helistajate ees, kes pole kohe liinile pääsenud ja kellele ta pole jõudnud tagasi helistada. Ta soovitab kasutada meiliaadressi 112vajababi@gmail.com, kuhu kõik toetusavaldused ja ettepanekud on teretulnud.

Postimees kirjutas täna, et päästjad avaldavad neljapäeval Tallinnas inimketti moodustades meelt selle vastu, et peavad 24-tunnises vahetuses olles kaks tundi kaheksakroonise tunnipalgaga töötama.

Inimring moodustatakse päästeameti peakontori ümber. Päästjad ootavad meelt avaldama vähemalt 250 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles