Kits kärneriks ehk Simmi töö ministeeriumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseministeeriumi julgeolekuosakond, mida Herman Simm aastatel 2000–2006 juhtis, on sisuliselt selle asutuse kõige salajasem üksus.


Nemad vastutavad riigisaladuse kaitse eest ja nende valduses on paberil kõik saladuseks kuulutatud dokumendid. Nemad tegelevad ministeeriumis turvalisuse küsimustega ja hoiavad silma peal kaitseväe peastaabi luuretegevusel.



Simm oli riigi julgeoleku volitatud esindaja, kelle ülesanne oli Eestile meie partneritelt saadetud salastatud välisteabe kaitsmine.



«Enam rohkem ei saa riigisaladuste keskel olla,» kommenteeris reservkolonelleitnant Leo Kunnas.



Pärast seda, kui toonane kaitseminister Jürgen Ligi Simmi 2006. aasta lõpus osakonna juhataja ametis välja lasi vahetada, tagati mehele pehme maandumine sama osakonna nõunikuna, kus ta töötas kuni tänavu märtsini.



Simmi nõunikuks suunamise põhjuseks nimetas Ligi mehe liiga pehmet iseloomu. Simmi ei kahtlustatud toona välisriigi kasuks töötamises, vaid tema liiga pehme iseloom oli julgeolekurisk, lausus Ligi.



Küsimusele, kas Simmi kahtlustamisest võiks seost otsida Ligi ministriksoleku ajal lahvatanud sõjaväeluure skandaaliga, vastas Ligi, et tema seda seost ei näe. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles