Siseministeerium pakkus päästjate miinimumpalgaks 6901 krooni

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Siseministeerium pakkus politseiniku kuupalga alammääraks järgmisel aastal 529 eurot ehk 8281 krooni ning päästjal 440 eurot ehk 6901 krooni.

Täpsemalt seisab siseministeeriumi ettepanekus riigi ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingute liidule (ROTAL), et 40-tunnise töönädala puhul on minimaalne kuupalga määr politseiametnikul 529 eurot ja 19 senti (8281 krooni ja 82 senti), esimese grupi komando päästjal 440 eurot ja 99 senti (6901 krooni ja 49 senti), teise grupi komando päästjal 529 eurot ja 19 senti (8281 krooni ja 82 senti) ning kolmanda grupi komando päästjal 587 eurot ja 99 senti (9202 krooni ja 4 senti), teatas siseministeerium.

Politseiametnike ning päästeteenistujate ametipalgale lisanduvad öötöö ja riigipühal tehtava töö tasud.

«Oleme kindlasti seda meelt, et päästjad ja politseinikud peaksid saama ning vajaksid suuremat töötasu, kuid käesoleva eelarvemahu juures selleks võimalusi ei ole,» ütles siseminister Marko Pomerants. Samuti ei ole tema hinnangul mõistlik praeguses olukorras lisaraha leidmiseks halvendada päästeteenuse kvaliteeti, koondades inimesi või teha mööndusi isikukaitsevarustuse ja tehnika arvelt.

Ühtlasi kutsus siseministeerium päästjate esindajad üles dialoogi jätkamisele. Siseministeerium esitas omapoolse taotluse eelarve suurendamiseks 2011. aasta kulutuste katteks, kuid rahapuudusel jäi taotlus rahuldamata. Vastavalt riigikogu otsusele riigiteenistujate palkade külmutamise osas avalikus sektoris järgmisel aastal palgad ei tõuse.

Siseministeerium ning ROTAL sõlmisid eelmise aasta lõpus kollektiivlepingu, millega lepiti kokku politseiametnike ja päästeteenistujate tänavused minimaalsed kuupalgamäärad ja töökorralduse alused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles