Pomerants: tänaval tööläbirääkimisi ei peeta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate pikett Tallinnas päästeameti peamaja juures.
Päästjate pikett Tallinnas päästeameti peamaja juures. Foto: Liis Treimann

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul peetakse läbirääkimisi päästjate töötingimuste üle tubastes tingimustes, mitte tänaval.

«Päästjatel on õigus avalikke koosolekuid korraldada. Meie üks allasutus, politsei- ja piirivalveamet sellise loa võimaldas, päästjad oma võimalust kasutavad,» ütles Pomerants valitsuse pressikonverentsil.

«Mis puudutab päästjate töötingimuste üle läbirääkimisi, siis seda ei tehta kindlasti Tallinna tänavatel, vaid ikka ruumides.»

Tema sõnul kohtutakse siseministeeriumi toas number 302, sest läbirääkimiste teisel osapoolel, Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidul (ROTAL) puuduvad sobilikud ruumid, kuid koosolekuid on plaanis juhtida kordamööda.

Pomerants ütles, et on teinud ROTALile ettepaneku kehtestada päästjatele järgmiseks aastaks samasugused palgatingimused kui tänavu, ning ta kavatseb alustuseks oodata ära, kuidas ametiühing tema ettepanekule vastab.

Raha ümberjaotamine võimalik vaid päästeameti sees

Tänases Vikerraadio saates «Reporteritund» küsis saatejuht Lauri Hussar Pomerantsilt, et kui ERSOle leiti lisaraha, siis kas ka päästjatele oleks võimalik kuskilt ressursse leida. Minister nentis, et kui kellelegi raha juurde anda, tuleks kuskilt ka raha ära võtta: «See lahendus saaks olla ainult päästeameti sees, kuid seal on samuti ressurss piiratud.» Pomerants osutas, et päästjatest üksi on vähe, neile on vaja ka autosid, varustust ja muidu töövahendeid. 

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg ütles saates, et eelarvetaotlust tehes loodeti alguses saada 5-protsendiline palgatõus, seejärel 2,5-protsendiline. «Lõpptulemus oli see, et ei saanud palgakõrgendust. Meie soov oleks, et meil oleks hea teenus ja inimesed oleksid väärikalt tasustatud,» lisas Timberg.

Protestiks olukorra vastu, kus päästjad peavad 24-tunnises vahetuses töötama kaks tundi kaheksakroonise tunnipalgaga, moodustas mitusada päästjat täna Tallinnas päästeameti peakontori ümber inimketi.

Pomerantsi sõnul pole aga riigil võimalik päästjatele kehvade majandusolude tõttu tänavusega võrreldes paremaid tingimusi pakkuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles