Kuuba ei lubanud dissidendil minna Sahharovi preemiat vastu võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba dissident Guillermo Farinas oma kodus Santa Claras.
Kuuba dissident Guillermo Farinas oma kodus Santa Claras. Foto: SCANPIX

Kuuba dissident Guillermo Farinas mõistis hukka «ülbe» Havanna valitsuse, mis takistas tal sõitmast Prantsusmaale, kus ta täna pidanuks kätte saama Euroopa Liidu prestiižse inimõiguspreemia.

Tänavuse Sahharovi mõttevabaduse preemia laureaat Farinas pidi sõitma Strasbourgi, kuid Havanna kommunistlik režiim ei lubanud tal riigist lahkuda, vahendas AFP.

«Usun, et Kuuba valitsus on näidanud aastate jooksul, et käitub ülbelt,» ütles Farinas, kelle 135 päeva pikkune näljastreik aasta alguses, millega ta nõudis Kuuba poliitvangide vabastamist, tõi talle ülemaailmset tähelepanu.

«Nad arvavad, et Kuuba kodanikud on orjad – nende käitumine demonstreerib seda,» sõnas 48-aastane ajakirjanik, psühholoog ja aktivist eile telefoni teel AFP-le oma kodust Santa Claras.

Euroopa Parlamendi president Jerzy Buzek palus veel üleeile Kuuba võime, et nad lubaks Farinasel riigist lahkuda, kuid nagu selgus, kõlas see kurtidele kõrvadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles