Siitan vaidlustab vallandamise töövaidluskomisjonis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Siitan.
Andres Siitan. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) direktori kohalt päeva pealt vallandatud Andres Siitan otsustas täna vallandamisotsuse töövaidluskomisjonis vaidlustada.

«Ma pole veel töövaidluskomisjoni pabereid sisse viinud, valmistan neid just ette, aga lähima tunni jooksul jõuavad need sinna,» rääkis Siitan Postimees.ee'le.

«Tahan saada õiguslikku hinnangut, minu enda hinnangul oli vallandamine õigusvastane,» sõnas ta.

«Eelmisel aastal kehtima hakanud uus töölepinguseadus ei tunnista eriti tööle ennistamist, samas on selle seaduse alusel toimivat praktikat ju veel küllalt vähe. Kõne alla võib tulla ka lahkumiskompensatsioon, sest midagi sellist ma ju praegu ei saanud,» ütles Siitan.

Kultuuriminister Laine Jänes vallandas ERSO direktori Andres Siitani 15. novembril ja määras direktori kohusetäitjaks Eesti Filharmoonia kammerkoori direktori Anneli Undi. Seejärel teatas oma tagasiastumisest ERSO kunstiline juht maestro Neeme Järvi.

Konflikt kultuuriministeeriumi ja ERSO vahel sai avalikkusele teatavaks 7. septembril, mil Siitan pöördus minister Jänese poole avaliku kirjaga, kuna minister polnud leidnud poole aasta jooksul kordagi võimalust Siitaniga kohtuda. Kirjas heitis Siitan ministrile ette orkestri keerulisse majanduslikku olukorda asetamist, vastukaaluks heitis minister Siitanile ette juhtimisvigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles