ERR.ee: arsti meelest ei võidelda alaealiste vaimse vägivallaga piisavalt

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla arst-psühhiaater Anne Kleinberg.
Tallinna lastehaigla arst-psühhiaater Anne Kleinberg. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna lastehaigla arst-psühhiaater Anne Kleinberg ütles

ERR Uudistele

, et meie ühiskonnas on psühholoogilised pinged Soomega võrreldes märksa tugevamad, samuti ei pöörata piisavat tähelepanu alaealiste vaimsele vägivallale.

«Mina erialainimesena tahaksin uskuda, et me ei ole samas faasis, aga teades, mis koolides toimub ja millisel moel on meil probleemid lahendamata selles valdkonnas, siis ma ei saa väga optimistlik olla,» kõrvutas Kleinberg Eesti ja Soome ühiskonda pärast eilset koolitulistamist Kauhajoel.

Psühhiaater märkis, et paljudel vanematel ei ole kõrge töökoormuse tõttu võimalik süveneda sellesse, millega nende lapsed tegelevad või millise koolivägivalla all lapsed kannatavad. Ta lisas, et laste vaimse tervisega seotud lahendused, olgu need siis seotud kooliga, vabaajakeskustega või meditsiiniga, tuleb ellu viia.

Kleinberg ütles, et koolivägivalda märgatakse Eestis nüüd märksa rohkem kui aastaid tagasi, kuid vaimse vägivalla suhtes ollakse veel üsna pimedad.

«See on väga rafineeritud ja seda osatakse vähem märgata ning see on tihti seotud varjatud suhetega, mis ei paista silma,» märkis Kleinberg.

Küsimusele, kas ta peab Kauhajoe juhtumi kordumist ka Eestis tõenäoliseks, vastas Kleinberg, et kui ta mõtleb nendele, kellega tal tuleb iga päev tegeleda ning milliseid lugusid ta näeb, siis ei ole tal põhjust optimismiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles