Tsinkimistehaselt 1,4 miljonit välja petnud mehed said karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Harju maakohus mõistis neljapäeval kriminaalkorras süüdi kuus meest, kes olid seotud tsinkimistehaselt Galvex Estonia 1,4 miljoni krooni väljapetmisega

Kohus mõistis mehed süüdi karistusseadustike paragrahvide järgi, mis käsitlevad võltsitud dokumendi kasutamist, sellele kihutamist ja kaasaaitamist, arvutikelmust, sellele kaasaaitamist ning rahapesu ja sellele kaasaaitamist.

Kuritegeliku skeemi juhile mõistis kohus kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Ühtlasi mõistis kohus süüdistatavatelt solidaarselt kannatanu kasuks välja 1,4 miljonit krooni.

Süüdistuse järgi tekkis meestel plaan, kuidas oleks võimalik Muugal asuvast suurest tsinkimistehasest välja petta raha. Neil õnnestus võltsitud notariaalse volikirja alusel anda ühele neist õigus pääseda juurde Galvexi pangakontole, kust nad kandisid oma pangaarvele 1,4 miljonit krooni. Hiljem lõid teised süüdistatavas kaasa rahapesus, mis seisnes selles, et kuritegelik tulu võeti kahest valuutavahetusfirmast eurodena välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles