Moskvas mõrvati mõjukas tšetšeeni poliitik

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Jamadajev ja Vladimir Putin.
Ruslan Jamadajev ja Vladimir Putin. Foto: kremlin.ru

Kolmapäeval lasti Moskvas maha mõjukas tšetšeen ja endine Venemaa riigiduuma rahvasaadik Ruslan Jamadajev.


Venemaa siseministeeriumi kinnitusel avasid tundmatud kurjategijad 46-aastase Jamadajevi Mercedese pihta tule Moskva kesklinnas, kui auto punase fooritule taga peatus, vahendas newsru.com.

AFP teatel suri Jamadajev kohe saadud vigastusse, kuid samuti autos viibinud ja Tšetšeenias võidelnud Venemaa kindralpolkovnik Sergei Kiziun, sai haavata.

Varem ilmunud info kohaselt peeti hukkunuks aga kurikuulsa pataljoni Vostoki (Ida) komandöri Sulim Jamadajevit, kes võitles Esimese Tšetšeenia sõja ajal iseseisvuslaste poolel, kuid läks vendadega Teise Tšetšeenia sõja ajal venelaste poolele üle.

Ruslan Jamadajev oli Venemaa riigiduuma liige 2003-2007 aastal ja kuulus presidendipartei Ühtne Venemaa koosseisu. Jamadajevi vendadest vanimale, Ruslanile, oli omistatud ka Venemaa kangelase tiitel.

Vaatlejate hinnangul tapeti Jamadajev, kes kuulub võimsasse Benoi klanni, tüli tõttu praeguse Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõroviga. Väidetavalt kahtlustas kättemaksuhimuline Kadõrov Jamadajevit selles, et viimane soovis pärast Putini saamist peaministriks võtta üle Tšetšeenia juhtimise.

Jamadajevi vend Issa kinnitas raadiole Ehho Moskvõ antud intervjuus, et Ruslani mõrva taga on samuti Kadõrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles