Kadri Simson: ootan süüdistust kinnitavaid fakte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Kadri Simson ja jurist Oliver Nääs (LEXTAL).
Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Kadri Simson ja jurist Oliver Nääs (LEXTAL). Foto: Priit Simson

Keskerakonna juhatuse liikme Kadri Simsoni hinnangul pole Edgar Savisaare juhtumis endiselt tõestatud midagi muud peale raha küsimise õigeusu kirikule ja ta ootaks, kas kindlaid süüdistust kinnitavaid fakte või teema kiiret vaibumist.

«Pealkirjad olid oluliselt kangemad kui raport, kui see lõpuks avalikuks sai,» kirjutas Simson oma blogis. «Niipalju kui mina tean, ei ole faktidega tõestatud mitte midagi muud peale raha küsimise õigeusu kirikule.»

Simsoni sõnul tuli ta Kadriorust presidendi juurest ära teadmisega, et ainuüksi raha küsimine kiriku ehitamiseks on poliitiline tabu. Keskerakondlane tõstis samas esile, et Eestis seisab hulk kirikuid, mille taastamise või rajamiseks kasutati välistoetust.

« Niisamuti on juhtunud ka Lasnamäe õigeusu kirikuga, kuid selle erandiga, et see on põhjustanud skandaali,» kirjutas ta. «Mõistan Venemaa teatavat eriseisundit, kuid ei mõista automaatset iga kokkupuute märgistamist.»

Simsoni hinnangul on kummaline, et isegi kaitsepolitsei, keda võetakse praegu mitte versiooni esitajana, vaid ülima tõe allikana, ei julge kasutada enamat väljendist «võimalik katse».

«Ometi teame, et kui neil oleks midagi käegakatsutavat, leiaks see märksa konkreetsema lahenduse kui tilgutamised ja lehelood,» nentis ta.

Tema arvates ei õhanud kapo raportist sellist süüdistuse kindlust kui kuue poliitilise ministri moodustatud valitsuskomisjonist. Lisaks jäi Simsoni hinnangul kapo raport pigem pendeldama selle vahel, kas rahastamine sai puudutada erakonda või siiski ainult kirikut.

«Niisiis, ootan, et kiiresti tuleks kas süüdistust kinnitavad faktid või siis kiiresti tuleks vaibumine,» teatas ta. «Praegune seis on pigem propagandalahing kui julgeolekuküsimus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles