72 protsenti elanikest tunneb end pimedas väljas julgelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

72 protsenti Eesti elanikest tunneb end pimedas väljas käies julgelt ning 63 protsendi hinnangul suudab politsei avalikku korda tagada, selgub statistikaameti teisipäeval avaldatud andmetest.

Kõige turvalisemalt tunnevad end Lääne õiguskaitsepiirkonna elanikud - seal tunneb end pimedas väljas käies julgelt 84 protsenti küsitletutest. Ida- ja Lääne-Virumaa elanikest tunneb end pimedas turvaliselt vaid 66 protsenti elanikest ning 32 protsenti leiavad, et politsei ei suuda hästi avalikku korda tagada. 30 protsenti sealsetest elanikest kinnitab seevastu, et enamasti aidatakse üksteist. Sama kinnitab vaid 23 protsenti Põhja õiguskaitsepiirkonna elanikest.

73 protsendil Eesti elanikest on mõni kodune turvameede, valdavalt on tegemist turvaukse (49 protsenti) või turvalukuga (52 protsenti). 25 protsendil elanikest on kuri koer ja 11 protsendil kõrge aed. 10 protsendil on häiresignalisatsioon ja kuuel protsendil leibkondadest on kodus tulirelv.

Kõige enam kasutavad kodude kaitseks turvameetmeid Põhja õiguskaitsepiirkonna elanikud (89 protsenti).

Politsei tööga viimase juhtumi lahendamisel on rahul vaid 44 protsenti ja rahuolematud 53 protsenti küsitletud Eesti elanikest.

Statistikaameti andmed põhinevad inimeste 12 kuu kogemustel ja küsitlus viidi läbi 2008/2009 aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles