Saaremaalt leitud inimluud jäid metsa alla vedelema

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal leiti II maailmasõja aegsed säilmed
Saaremaal leiti II maailmasõja aegsed säilmed Foto: Kanal2

Salme koolimaja juures kaevetööde käigus kolmapäeval välja tulnud arvatavasti II maailmasõja aegsed inimese säilmed vedelesid veel eile lõuna ajal kadakapõõsaste all laiali laotatuna.

Seetõttu on kaduma läinud ehk nii mõnigi väärtuslik ese, mis oleks aidanud kontide omaniku päritolusse selgust tuua, kirjutas ajaleht Oma Saar.

Kolmapäeval leitud purustatud skeletiga koos oli maapõu kaablitrassi kaevetööde käigus välja andnud ka mõned esemed. Paar täringut ning arvatavasti ka sõduri mütsimärgi.

Kuna aga keegi konte eemale ei viinud, olid esemed uudishimulike poolt laiali tassitud.

Süü selle eest langes koolipoistele, kes ka ise tunnistasid, et käisid uurimas, mis põõsa all vedeleb. Siiski käisid nad oma teo eest ka kaevamisega seotud inimeste käest vabandust palumas.

Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor Rita Peirumaa ütles Oma Saarele, et ta ei ole isiklikel põhjustel Salmele jõudnud, kuid palus, et kas kohalikust omavalitsusest keegi saaks kondid kokku korjata ja eksperdi tulekuni kuhugi tallele panna. Ekspert mandrilt saabub homme.

Samas märkis Peirumaa, et teda oleks pidanud teavitama kohe kui midagi taolist välja tuli. Muinsuskaitseametile oli juhtunust teada andnud aga alles päev hiljem sündmuspaigale saabunud Kanal2 operaator. Peirumaa arvates oleks pidanud leiu eest hoolitsema siiski omavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles