Draamateatri kolleegipreemiad said Ever, Malmsten ja Karusoo

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ita Ever (Violet) lavastuses «Augustikuu».
Ita Ever (Violet) lavastuses «Augustikuu». Foto: Eesti Draamateater

Täna jagas Eesti Draamateater traditsioonilisel Antsude peol kolleegipreemiaid.

Lavastajapreemia Käsu-Antsu sai tänavu Merle Karusoo (lavastused «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...» ja «Panso»).

Naispeaosa Suur Antsu noppis Ita Ever Violeti rolli eest lavastuses «Augustikuu».

Meespeaosa Suur Ants läks Mait Malmstenile Panso rolli eest lavastuses «Panso» ja Lopahhini osatäitmise eest lavastuses «Kirsiaed».

Naiskõrvalosa Väikese Antsu sai Kersti Heinloo Bubõri naise ja Margareta rolli eest lavastuses «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...» ning Varja rolli eest lavastuses «Kirsiaed».

Meeskõrvalosa Väike Ants läks Raimo Passile Ennu rolli eest lavastuses «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...», Simeonov-Pištšiku rolli eest lavastuses «Kirsiaed» ja Neljanda osatäitmise eest lavastuses «Panso».

Ilu-Antsu preemia vääriliseks hinnati Pille Jänese külalisena tehtud kunstnikutööd lavastustele «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...» ning «Augustikuu».

Pille Jänes ja Ita Ever on varasematel aastatel kolleegide tunnustuse pälvinud juba kahel korral, Merle Karusoole ja Mait Malmstenile oli tänavune Ants teine, Kersti Heinloo ja Raimo Pass tõusid lavale preemiaklaastahukat vastu võtma esimest korda.

Kaval-Antsu tiitli sai teatri juhatuselt teatri 90. juubeliks «Draamateatri kantaadi» kirjutanud muusikaala juhataja Ardo Ran Varres. Teatri juhatus tunnustas aasta jooksul enim hõivatud meesnäitlejat Raimo Passi (mängis 136 etendust) ja naisnäitlejat Britta Vahurit (100 etendust) preemiareisiga.

Lõppeva aasta silmapaistva töö eest antavaid kolleegipreemiaid nimetatakse Antsudeks Draamateatri suurkujude (Ants Eskola, Ants Lauter, Ants Jõgi jt) järgi, välja on neid antud 1999. aastast alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles