Aina rohkem USA koole laseb õpilastel pääseda kehalisest kasvatusest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA esileedi Michelle Obama ergutamas lapsi sportima.
USA esileedi Michelle Obama ergutamas lapsi sportima. Foto: SCANPIX

Hoolimata murest noorte seas aina rohkem esineva ülekaalulisuse pärast on USAs kasvanud nende osariikide hulk, kes lubavad kehalise kasvatuse tunde kas asendada või neist sootuks loobuda, kirjutab ajaleht USA Today.


Üleriigilise Spordi ja Kehalise Kasvatuse Liidu (NASPE) kõneisiku Paula Kuni sõnul on selliste osariikide arv 2006. aastast kasvanud 27-lt 32-le. NASPE on Kuni kinnitusel kõikvõimalike erandite ja vabastamiste vastu.

«Kahjuks annavad väga paljud koolid aina rohkem ja rohkem vabastusi – eriti keskkooli tasemel,» rääkis Kun. «Enamus keskkooliõpilasi peab kehalises kasvatuses käima vaid ühel aastal neljast.»

NASPE president Lynn Couturieri sõnul leidub isegi koole, mis pakuvad kehalist kasvatust internetikursusena. See tähendab tervise- ja toitumisõpetust kombineerituna harjutustega, mida õpilased peavad iseseisvalt tegema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles