Surguti haiglates lebab 30 lennuõnnetuses viga saanud inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene telekanali NTV pilt põlevast reisilennukist TU-154 Surguti lennuväljal.
Vene telekanali NTV pilt põlevast reisilennukist TU-154 Surguti lennuväljal. Foto: SCANPIX

Surguti lennuõnnetuses pääsenutest jõudis eile õhtul ja täna hommikul Moskvasse 86 inimest, haiglates lebab 30 kannatanut.

Osa saabus Venemaa pealinna lennukiga, osa rongiga, vahendas Interfax eriolukordade ministeeriumi Hantõ-Mansiiski autonoomse ringkonna osakonna pressiteenistust.

«Täna kella 9 seisuga kohaliku aja järgi jäi haiglatesse 30 kannatanut,» ütles allikas ja lisas, et üks on raskes seisundis, kaheksa kannatanut sai keskmise raskusastmega vigastusi ja 21 seisund on meedikute hinnangul rahuldav.

Surgutist Moskvasse suunduma hakanud reisilennuk TU-154B süttis pärast mootorite käivitumist kella 15 paiku, kui lennuk oli stardirajal.

Suur osa reisijaid ja meeskonnaliikmeid õnnestus kiiresti evakueerida ning alles siis plahvatasid kütusepaagid. Lennuk hävis täielikult.

Pealtnägijate kinnitusel pääsesid nad ime läbi, sest organiseeritud evakueerimist ei olnud ja inimesed sattusid paanikasse. Avariiväljapääsude uksed ei avanenud, kuid inimestel õnnestus avada lennukisalongi keskel olnud luuk ning sealt kaudu tiivale ronida ja maha hüpata.

Eriolukordade ministeeriumi Uurali regiooni keskuse andmetel hukkus 3 ja sai viga 43 reisijat. Ohvrite isikud ei ole veel kindlaks tehtud, kuid portaali NEWSru.com andmetel hukkusid naised. Lisaks on ebaselge ühe 52-aastase naise saatus, kes viibis lennukis koos abikaasaga.

Ministeeriumi andmetel viibis lennukis 116 reisijat, kaheksa meeskonnaliiget, lisaks kaheksa varumeeskonda kuulunud inimest ning kaks tehnikut.

Õnnetuse põhjuse selgitab välja erikomisjon.

Lennufirma Kogalõmavia maksab kannatanutele kompensatsiooni, kinnitas ettevõtte pressiteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles