Pomerants esitab siseministeeriumi kantsleri kandidaadiks Tarmo Türksoni

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Türkson
Tarmo Türkson Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Siseminister Marko Pomerants kavatseb lähipäevil esitada teabeameti senise juhi Tarmo Türksoni kandidatuuri valitsusele kinnitamiseks.

Pomerantsi sõnul on Türksonil pikaajaline kogemus julgeolekuvaldkonnas, samas on kantsleri ülesandeks ka regionaalvaldkonna elu korraldamine.

2008. aastal kandideeris Türkson kaitseministeeriumi kantsleri kohale, kuid ei osutunud valituks.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet rääkis Postimees.ee´le, et Türkson jätkab töötamist teabeameti peadirektorina, kuni valitsus määrab ta siseministeeriumi kantsleriks.

Teabeameti uue peadirektori kandidaadi leidmiseks on kaitseminister Kuimeti sõnul moodustanud komisjoni, kuhu kuuluvad kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran, kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots ja kaitseministri nõunik Andres Kaarmann.

Komisjon analüüsib Kuimeti sõnul kõiki võimalikke kandidaate sellele ametikohale ning esitab kaitseministrile ettepaneku sobivaima inimese osas. Kaitseministri kandidaadist teabeameti peadirektori kohale saab tema sõnul rääkida pärast kandidaadi esitamist riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjonile.

Vastavalt julgeolekuasutuste seadusele nimetab teabeameti peadirektori viieks aastaks ametisse vabariigi valitsus kaitseministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni seisukoha. Julgeolekuasutuse juhti ei nimetata ametisse rohkem kui kaheks ametiajaks järjestikku.

1967. aastal sündinud Türkson on lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonna ajaloo eriala cum laude ning täiendanud end erinevatel täienduskoolitustel nii Eestis kui välismaal.

Alates 2001. aastast on ta töötanud teabeameti peadirektorina. Varem on ta töötanud ka välisministeeriumi teabeteenistuses, Eesti suursaatkonnas Venemaal ja riigikantselei teabeteenistuses.

Türksonit on autasustatud Valgetähe IV klassi ordeniga ning politsei teenistusmärgi eriklassiga. Lisaks on talle omistatud Prantsusmaa Auleegioni Ordeni rüütlirist, piirivalve teeneteristi III klass, kaitseministeeriumi kuldrinnamärk ning kaitseministeeriumi II klassi teeneterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles