USAs alla sadanud linnud tappis ilmselt ilutulestik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkansase osariigi loomaarst Brandon Doss surnud musträstaid lahkamas.
Arkansase osariigi loomaarst Brandon Doss surnud musträstaid lahkamas. Foto: SCANPIX

USA teadlased peavad tõenäoliseks, et uusaastaööl Arkansase osariigi väikelinnas alla kukkunud tuhandetele lindudele sai saatuslikuks neid ehmatanud ilutulestik.

Ornitoloog Karen Rowe' sõnul lendasid musträstad ilmselt liiga madalal, et vältida plahvatusi, mis neid ehmatasid. Linnud lendasid seejärel massiliselt majade, autode, puude ja teiste objektide vastu, vahendas BBC.

Rowe' sõnul pole see aga veel lõplik versioon, sest linnukorjustega on kavas laborites uusi teste teha. Lindude massilise hukkumise taga võib olla ka pikselöök või tugev rahesadu, sest Arkansasest pühkis 31. detsembril üle võimas torm.

Ametnike sõnul sadas Beebe'i linna kohal 31. detsembri ööl vastu 1. jaanuarit maha üle 3000 linnu. Need, mis alla kukkudes ellu jäid, komberdasid pealtnägijate sõnul ringi nagu purjus inimesed.

Kohalik jahindusinspektor Robby King ütles, et surnud lindudest kubises kogu linn – tänavad, õued ja hoovid. «Kohati oli raske tänaval ilma neile otsa sõitmata autot juhtida,» ütles ta.

Mürgitamist enam lindude surma põhjuseks ei peeta, sest korjused nahka pistnud kasside ja koerte tervis on korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles