Türkson sai siseministeeriumi kantsleriks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Türkson.
Tarmo Türkson. Foto: Peeter Langovits

Valitsus nimetas alates käesoleva aasta 27. jaanuarist siseministeeriumi kantsleriks teabeameti senise juhi Tarmo Türksoni.

Türkson määrati ametisse viieks aastaks ning tema teenistusaeg lõppeb 26. jaanuaril 2016. Kantsleri palk on 90 protsenti siseministrile makstavast ametipalgast.

Siseminister Marko Pomerantsi arvates saab ministeerium endale hea kantsleri. «Ta on sisejulgeoleku ja julgeoleku valdkonnas töötanud 18 aastat,» märkis minister.

Seoses Türksoni nimetamisega siseministeeriumi kantsleriks vabastas valitsus ta 26. jaanuarist teabeameti peadirektori ametikohalt. Tema teenistusaeg oleks muidu ametlikult lõppenud tänavu 4. juunil.

1967. aastal sündinud Türkson on lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofia teaduskonna ajaloo eriala cum laude ning täiendanud end erinevatel täienduskoolitustel nii Eestis kui välismaal.

Alates 2001. aastast töötas ta teabeameti peadirektorina. Varem on ta töötanud ka välisministeeriumi teabeteenistuses, Eesti suursaatkonnas Venemaal ja riigikantselei teabeteenistuses.

Türksonit on autasustatud Valgetähe IV klassi ordeniga ning politsei teenistusmärgi eriklassiga. Lisaks on talle omistatud Prantsusmaa Auleegioni Ordeni rüütlirist, piirivalve teeneteristi III klass, kaitseministeeriumi kuldrinnamärk ning kaitseministeeriumi II klassi teeneterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles