Detsembris kirjutati meedias enim Savisaarest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjutav meedia mainis detsembris poliitikutest enim Edgar Savisaart.
Kirjutav meedia mainis detsembris poliitikutest enim Edgar Savisaart. Foto: SCANPIX

Kirjutav meedia mainis detsembris poliitikutest ülekaalukalt kõige rohkem Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart, keda nimetati uudistes ja artiklites 1739 korda.

BNSi Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmetel järgnes Savisaarele Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip kellest ilmus detsembris Eesti trükiajakirjanduses ja võrguväljaannetes 1044 uudist või artiklit. Kolmandal kohal oli president Toomas Hendrik Ilves, kellest meedia kirjutas detsembris 712 korda.

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvat siseminister Marko Pomerantsi mainis kirjutav meedia detsembris 566, IRLi kuuluvat majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi 366, Reformierakonda kuuluvat rahandusminister Jürgen Ligi 352, IRLi kuuluvat haridus- ja teadusminister Tõnis Lukast 328, reformierakondlasest välisminister Urmas Paeti 280, Reformierakonda kuuluvat kultuuriminister Laine Jänest 256, IRLi esimeest Mart Laari 219, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimeest Sven Mikserit 211 ning IRLi kuuluvat kaitseminister Jaak Aaviksood 209 korda.

Reformierakonda kuuluvast keskkonnaminister Jaanus Tamkivist kirjutas meedia detsembris 193 ja tema erakonnakaaslasest sotsiaalminister Hanno Pevkurist 184 korda.

Keskerakonna rahastamisskandaali ajal erakonna esimehe Edgar Savisaare suunaliste kriitiliste avalduste tõttu palju meedia tähelepanu pälvinud keskerakondlasest riigikogu liikmest Kalle Laanetist kirjutas ajakirjandus detsembris 180 uudist või artiklit.

Reformierakondlasest justiitsminister Rein Langi mainis kirjutav ajakirjandus detsembris 167 ja Euroopa Komisjoni asepresidenti Siim Kallast samuti 167 korda.

Keskerakonna rahastamisskandaal tõstis enim mainitud poliitikute hulka ka riigikogu keskerakondlasest liikme Ain Seppiku, keda detsembris mainiti 148 uudises ja artiklis.

Riigikogu reformierakondlasest liikmest Jaanus Rahumäest kirjutas meedia detsembris 139, Keskerakonna fraktsiooni esimehest Kadri Simsonist 130, parlamendi IRLi kuuluvast esimehest Ene Ergmast 118, IRLi kuuluvast põllumajandusminister Helir-Valdor Seedrist 114, Keskerakonna fraktsiooni liikmest Evelyn Sepast 112, riigikogu Keskerakonda kuuluvast aseesimehest Jüri Ratasest 108 ning SDE endisest esimehest Jüri Pihlist 104 korda.

Ülejäänud poliitikuid mainis meedia detsembris alla saja korra.

ETA Monitooringu ülevaade kajastab eesti- ja venekeelses trükimeedias, uudisteagentuuris BNS ja suuremates võrguväljaannetes ilmunud uudiseid, arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade poliitikute mainimist televisioonis ja raadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles