Suure röövpüügi süüasja arutamine jätkub riigikohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koha.
Koha. Foto: Henn Soodla

Enam kui 2000 alamõõdulise koha püüdmises ja sellega keskkonnale sadade tuhandete kroonide ulatuses kahju tekitamises kahes esimeses kohtuastmes süüdi jäänud Lämmijärve kaluri süüasja arutamine jätkub riigikohtus, kuna kõrgeim kohtuaste otsustas möödunud aasta lõpus võtta kaasuse menetlusse.

55-aastane Nikolai sattus uurimise alla, kui keskkonnaametnikud avastasid, et ta võis olla seotud suuemahulise röövpüügiga. Nimelt rikkus mees süüdistuse järgi 2007. aasta septembri alguses kalapüügiseadust ning püüdis viie päeva vältel Lämmijärvest nakkevõrkude ja mõrdadega 2262 alamõõdulist koha.

Ühtlasi müüs kalur ligi pool tonni alamõõdulist koha hiljem maha. Süüdistuse järgi tekitas mees oma tegevusega keskkonnale kokku 339 300 krooni kahju.

Tartu maakohus mõistis Nikolai mullu 26. aprillil süüdi loodusliku loomastiku kahjustamises ning karistas teda kolmekuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi mõistis kohus mehelt keskkonnale tekitatud kahju katteks välja 339 300 krooni.

Nikolai kaitsja polnud maakohtu lahendiga rahul ning taotles Tartu ringkonnakohtusse esitatud apellatsioonkaebuses oma kliendi õigeksmõistmist, kuid ka teise astme kohus jättis mullu 22. oktoobril maakohtu lahendi jõusse.

Seejärel esitas kaitsja riigikohtusse kassatsioonkaebuse, mis saigi möödunud aasta lõpupäevadel menetlusloa. Riigikohus arutab kaasust tõenäoliselt käesoleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles