ERR.ee: näitleja haigus lõpetas Vene teatris etenduse mängimise

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Populaarseid lavastusi ei kustutata teatrite repertuaaridest just iga päev, paraku juhtus nii Vene teatris, kus näitleja raske haiguse tõttu lõpetati etenduse «Kostümeerija» mängimine.

Vaevalt pool hooaega mängitud inglise dramaturgi Ronald Harwoodi näitemängus «Kostümeerija» säras Hispaania päritolu ja kodakondsusega näitleja Herardo Kontreras. Augustis tabas teda insult ning tema tema tervislik seisund on senini väga halb, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Kui me «Kostümeerijat» hakkasime repertuaari üldse planeerima, siis tegelikult sai ta võetud ikkagi suuresti tänu Herardole repertuaari ja täna Vene teatris talle väärilist asendust trupis ei ole,» rääkis Vene teatri direktor Jaanus Kukk. «Eestis on Vene teater ainus professionaalne venekeelne teater, ehk et meil ei ole ka kõrvalt nagu kedagi võtta ja Eesti näitlejale selline venekeelne tekstimaht käib lihtsalt üle jõu.»

Üle saja suurema või väiksema rolliga on Kontreras publiku meelt lahutanud rohkem kui neli aastakümmet. Kolleegidele on ta värvikas lavapartner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles