Edgar Savisaar: meie liitlane on Eesti rahvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kongress.
Keskerakonna kongress. Foto: Liis Treimann

Täna toimub Tallinnas Keskerakonna valimiskonverents, kus tegi ettekande erakonna esimees Edgar Savisaar, öeldes, et erakonnal on üks selge liitlane – Eesti rahvas.

Keskerakonna esimees rõhutas kõnes, et käimasolevas valimistsüklis on saavutatud juba kaks suurt võitu – 2009. aasta europarlamendi ning linnade ja valdade omavalitsuste valimistel.

«Miks peaks nüüd minema teisiti?» küsis ta. 

Savisaar märkis, et president kutsub üles valimispäeval korraldama referendumit sel teemal, kes toetavad Keskerakonna poliitikat ja kes on selle vastu.

«Loomulikult on valimised referendum, aga selle põhiküsimused on niigi kõigile selged – hinnatõus ja tööpuudus ning sellest tulenev inimeste üha massilisem lahkumine Eestist,» sõnas ta. «Meie oleme sellel referendumil võtnud selge positsiooni – meile sellest kõigest aitab!»

 Savisaar selgitas, et peame võtma selge positsiooni ka euro suhtes.

«Meie toetame eurot, sest euro tähendab Eestile astmelise tulumaksu lähenemist, tähendab euroopalikku maksu- ja sotsiaalpoliitikat,» väitis Savisaar. «Kui praegune valitsus sunnib inimesi teenima eurot, siis meie paneme euro teenima kogu Eesti rahvast!»

Keskerakond on Savisaare hinnangul 6. märtsil nende inimeste valik, kes vajavad alternatiivi praeguse valitsuse poliitikale, kuid lihtsat võitu pole mõtet loota, sest rebimine tuleb tasavägine.

«Parempoolsed seda loodavadki, et me käed üles tõstaks ja hääletult alistuksime, kuid just sellepärast me peamegi minema ja nad maha hääletama,» teatas Savisaar.

Savisaare sõnul küsitakse neilt, et kes on Keskerakonna liitlased nendel valimistel ja tema hinnangul on selleks rahvas.

«Meil on üks suur liitlane, kellele toetuse me peame ära teenima – see on Eesti rahvas,» sõnas ta.

Savisaar tõstis ka esile, et neil on sarnased programmilised vaated Rahvaliidu ja sotsidega.

«Meie ei osale valitsuses, kellel on ükskõik, mis saab tööpuudusest. Me ei lähe valitsusse, mis tõstab neid hindu ja aktsiise, mis riigist sõltuvad,» lubas Savisaar. «Me ei lähe sellesse valitsusse, mis pensione ei tõsta. Me ei aktsepteeri niisugust valitsust, kes ajab poliitikat, mis süvendab rahvuslikku lõhet.»

Savisaar kutsus keskerakondlasi üles jätkama kahekõnet Eesti inimestega kõigil valimisteni jäänud päevadel ja soovitas valijatele rääkida sellest, mis on inimestele tõepoolest tähtis – hinnad, palgad ja töökohad.

«Kui me seda teeme, siis käib meie käsi valimistel hästi. Kui jääme istuma oma kabinettidesse, siis pole meil muidugi mingit edu loota,» nentis ta.

 Keskerakonna esimees juhtis tähelepanu sellele, et Keskerakonnal on ees 20. sünnipäev, mis Eestis on erakonna jaoks märkimisväärne tähtpäev.

Savisaare sõnul on Keskerakonnas praegu 13 052 liiget ja möödunud aastal liitus parteiga 1 017 inimest, mis teeb kolm inimest ühe päeva kohta ja iga lahkuja kohta tuli juurde kümme uut.

«Oleks Eesti iive sama positiivne, nagu on Keskerakonna juurdekasv, poleks millegi üle vaja muretseda,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles