Pilv: jälitustegevuse seaduslikkuse kontroll on puudulik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Aivar Pilv
Vandeadvokaat Aivar Pilv Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vandeadvokaadi Aivar Pilve sõnul on Eestis kehtiv süsteem eriteenistuste jälitustegevuse seaduslikkuse kontrollimiseks puudulik.

«Täna Eestis puudub usaldusväärne süsteem, kuidas kontrollida jälitustegevuse seaduslikkust, advokaatide jutt on seni olnud kurtidele kõrvadele, Eestis toimib süsteem, kus jälitustegevuse loa annab kohtunik ja selle seaduslikkust kontrollib ka kohus ehk teine kohtunik,» selgitas Pilv «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Advokaat vihjab sellele, et kohtunikud annavad jälitustegevuse lubasid kuust kuusse kontrollimata, kas eelnev tegevus on vilja kandnud ja põhjendatud.

Pilv arvab ka, et õiguskaitseorganid ei peaks ajama asju läbi meedia.

«Ma tahaks öelda, et asju ei peaks ajama läbi ajakirjanduse, täna mulle tundub, et õiguskaitseorganid, ka kaitsepolitsei, just kohtueelses menetluses väga jõuliselt, väga teadlikult ja väga sihikindlalt kujundavad avalikku arvamust,» rääkis Pilv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles