Riigikontroll pöördub Peterburi Jaani kiriku rahastamise asjus prokuratuuri

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Jaani kirik.
Peterburi Jaani kirik. Foto: Kai Kalamees.

Riigikontroll kavatseb pöörduda prokuratuuri poole, saamaks teada, kas kultuuriministeeriumi haldusala töötajad panid toime kuriteo seoses riigihangete seaduse väidetava rikkumise ja riigieelarve seaduse väidetava rikkumisega Peterburi Jaani kiriku ehitamisel.

«Saan praegu öelda, et meie peakontrolör Tarmo Olgo otsustab Peterburi Jaani kiriku asjas materjalide prokuratuurile seisukohavõtuks saatmise lähipäevil ja siis saame ka veel kord lähemalt üle korrata meie etteheidete sisu, kuigi tegelikult on see meie auditites ja aastaülevaates ka juba piisavalt ära kirjeldatud,» ütles riigikontrolli pressiesindaja Toomas Mattson Postimees.ee’le. Mattson täpsustas, et prokuratuuri pöördumine on täiesti kindel.

Tema sõnul on kultuuriministeerium väljendanud seisukohta, et mingeid rikkumisi ei ole. «Eks siis prokuratuur otsustab, kas siin on kuriteo või väärteo koosseisu või ei ole,» lisas Mattson.

Riigikontroll tuvastas kultuuriministeeriumi auditeerimisel, et Peterburi Jaani kiriku investeerimisprojekti andmed on puudulikud ning finantseerimine on vastuolus riigieelarve seadusega.

Riigikontroll leidis, et Peterburi Jaani kiriku rahastamine on küll kajastatud kultuuriministeeriumi 2008. ning 2009. aasta investeerimiskavades, kuid projekti sisu, maksumuse ega rahastamisskeemi kohta pole täidetud ühtegi lahtrit. Samuti puuduvad dokumendid, mis näitaksid selle investeerimisprojekti menetlemist ja otsuste langetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles