Vihmasadu tuleb jäätee rajamisele kasuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee.
Jäätee. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Eelmise aasta lõpul käisid maanteeameti spetsialistid meedias välja, et tänavuse talve võimaliku jäätee rajamine saab soodsate ilmaolude korral reaalsuseks jaanuarikuu lõpupoole ja vahepealsed külmad ilmad külmutasid jääd piisavalt, ka selle nädala esimese poole vihmasadu aitas jäätee rajamisele kaasa.

«Vihm sulatab paksu lume jää peal ära, rüsijää siledamaks, paneb kinni kõik jääs olevad väikesed praod ning tühimikud ja kui nüüd külmaks läheb, tuleb ilus ühtlane püsijää,» kommenteeris vihmasaju kasulikkust jäätee rajamisele Lääne regionaalse maanteeameti Kärdla esinduse peaspetsialist Hannes Vaidla, kirjutas Meie Maa.

Edelatuul tõstis vahepeal Soela väinas veetaset ja lõhkus Leisi vallas Jõiste rannas jää rannikult ära, kuid Hiiumaa ja Saaremaa vahele hakkab jääteed rajama AS Saaremaa Teed ja firma hooldejuht Tõnu Kuldsaar arvas eile, et ehk Jõistest Triigi poole leiab veel koha, kust jääteele ja sealt maha minna saab.

Saaremaa Teede Orissaare piirkonna teemeister Vilmar Laak rääkis, et peale ühe korra pole nad Suures väinas jääluuret teinud, nüüd on piirdutud visuaalse vaatlemisega.

«Vesi on tükati jää peal, nüüd on külma vaja,» lubas Laak.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles