Ida-Virumaal avastati kanepikasvatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna töötajad avastasid Ida-Virumaalt kanepikasvatuse ning pidasid seoses sellega kinni neli Eesti ning ühe Läti kodaniku ning kasvatusest saadi kätte 385 kanepitaime.

5. ja 6. jaanuaril peeti kinni Läti kodanik 40-aastane Maris  ning Eesti kodanikud 40-aastane Rein, 41-aastane Nikolai, 28-aastane Aleksander ja 50-aastane Aleksei.

Mehi kahtlustatakse Ida-Virumaale ebaseadusliku kanepikasvatuse rajamises, kust saadi kätte 385 kanepitaime.

Arvestuslikult oleksid kurjategijad kogunud neilt taimedelt üle 11 kilogrammi õisikuid, millest saadava narkootilise aine turuväärtus oleks olnud üle 220 000 euro.

 7. jaanuaril võttis Viru maakohus Marise, Reinu ja Nikolai Riigiprokuratuuri taotlusel vahi alla.

Prokurör Kristel Prauni sõnul on narkootikumide vastane võitlus muutunud aastatega üha tõhusamaks.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste sõnul oli selle juhtumi puhul tegemist taas piiriülese kuritegevusega, mille juhtfiguurid on seotud varem kuritegeliku käitumisega silma paistnud inimestega. 

«Teadaolevalt ei olnud kanepi saak mõeldud Eesti turule vaid Skandinaavia maadesse, kus selle eest oleks kallimat hinda saanud. On hea, et suutsime tõkestada suure koguse narkootilise aine turule jõudmise, sest tegu oli esimese selle kanepikasvatuse saagiga,» lisas Kanniste.

Mehi kahtlustatakse karistusseadustiku § 188 lg 2 p 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises, mille eest võib kohtus süüdimõistmise korral määrata kuni kümneaastase vangistuse.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ning viib läbi maksu- ja tolliamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles