Soome kohus saatis teismelise vägistanud politseiniku trellide taha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Soome teise astme kohus saatis vanglasse politseiniku, kes oma kodus vägistas 16-aastast tüdrukut.

Ringkonnakohus määras politseinikule aasta tagasi kahe aasta pikkuse tingimisi karistuse alaealise vägistamise pärast, vahendas Ilta-Sanomat.

Teise astme kohus muutis selle kahe aasta ja kuue kuu pikkuseks reaalseks vangistuseks. Mees võeti kinni otse kohtusaalist.

Keskealise politseiniku ohvriks osutunud tüdruk lasi kodust jalga ja konstaabel meelitas ta ametimärgi abil enda juurde koju. Mees vägistas teismelist kaks korda ja tegi juhtunust mobiiltelefoniga pilte.

Nii ohver kui süüdlane kaevasid ringkonnakohtu otsuse edasi.

Teismelise advokaat Markus Luotola nõudis politseinikule reaalset vangistust. Ringkonnakohus põhjendas tingimisi karistust sellega, et see oli konstaabli jaoks esimene taoline kuritegu.

Luotola väitel ei ole juhtunu tõsidust ja tausta arvesse võttes piisav põhjendus, et tegemist oli esimese seadusrikkumisega. Advokaadi sõnul rääkisid reaalse karistuse poolt teostusviis, mõlema osapoole vanus ja ohver kui abivajaja.

Politseinikule määratud esialgne karistus tekitas kõmu parlamendis ja andis saadikutele ohtralt kõneainet. Keskpartei liige Tuomo Puumala ütles, et vägistamise eest määratavate võimalike karistuste skaala tuleb üle vaadata.

Novembris 2006 aset leidnud juhtum tuli ilmsiks kaks aastat hiljem tänu internetipolitsei tegevusele. Aastal 2008 võttis neiu ühendust netifoorumi IRC-Galleria kaudu ühendust internetipolitseiniku Marko Forssiga, kes pidas tema räägitud lugu loogiliseks ja usutavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles