Vargad tegutsevad poekülastajate silme all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuressaare suuremates kauplustes tegutsevad vargad toimetavad rahulikult teiste poekülastajate silme all, kes ei taha kuidagi tähele panna, mis nende ümber toimub.

Politsei uurib kriminaalmenetluse raames seoses Saaremaa kaubamajas toime pandud vargustega läbi videosalvestisi, kust kõik varguse juhtumid välja otsib, kirjutas Meie Maa.

Meie Maa andmetel paistab ühelt turvakaamera salvestiselt, kuidas varas tegutseb poes vaid mõne meetri kaugusel kaupa valivaid kliente kartmata, eemaldades turvaelemendi, võttes endal jope seljast, pannes varastatud jope selga ja oma jope veel selle peale.

«Nähtavasti on inimesed oma mõtetega ega pane tähele, mis kõrval toimub, või kardetakse, et tulevad mingisugused jamad ja peab minema hiljem politseisse tunnistusi andma,» arvas ühe kaupluse töötaja.

Ka politsei on hämmingus, et inimesed ei julge sekkuda ega kas või müüjale poes toimuvast teatada, kui turvatöötajat tõesti lähedal näha pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles