Täna algab elektrooniline proovihääletus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelolevatel valimistel peaks valimiskasti lastavate sedelite arv e-hääletuse võimaluste tõttu oluliselt vähenema.
Eelolevatel valimistel peaks valimiskasti lastavate sedelite arv e-hääletuse võimaluste tõttu oluliselt vähenema. Foto: Sille Annuk

Täna, avaneb kolmeks päevaks võimalus katsetada e-hääletuskeskkonda, mis on saanud uue näo ja täiendavad võimalused.


Proovihääletamisel saab igaüks valida endale iidoli.Valida saab väga värvikate tegelaste vahel, kes on jagunenud kolmeks erakonnaks: muinasjututegelased, filmikangelased ja lauljad, teatas vabariigi valimiskomisjon.

Lisaks on kandideerimas üksikkandidaadid: Internet, Raha ja Ivan Orav. Valimiskomisjon loeb proovihääletamise tulemused kokku ning avalikustab need 14. veebruaril. Proovihääletamise keskkond asub aadressil www.valimised.ee.

Sel aastal on esmakordselt võimalik e-hääletamisel kasutada ID-kaardi asemel ka mobiil-ID. Eeltingimuseks on see, et mobiil-ID on välja antud peale 1. veebruari 2011. Varem välja antud mobiil-ID saab hääletamisel ID-kaardi asemel kasutada, kui see on ümber registreeritud riiklikus keskkonnas aadressil https://www.politsei.ee/et/teenused/isikut-toendavad-dokumendid/mobiil-id/index.dot.

Elektroonilise hääletaja jaoks näeb valijarakendus välja senisest natuke erinev. Valijarakendus ei tööta ühegi brauseri sees - see tuleb alla laadida ning käivitada eraldi programmina. See tagab ühetaolise ja turvalise kasutuskogemuse kõikidel operatsioonisüsteemidel.

Proovihääletamine annab suurepärase võimaluse testida oma ID-kaarti või mobiil-ID ning veenduda, et need on kasutatavad pärishääletamisel, mis elektroonilises keskkonnas algab 24. veebruaril kell üheksa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles