ERR: uus keskus propageerib head arhitektuuri

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaubamaja.
Tartu kaubamaja. Foto: Margus Ansu

Vastloodud Eesti Arhitektuurikeskuse üks eesmärke propageerida head arhitektuuri ja selle kaudu tõsta inimeste teadlikkust, kolemajade nimekirju koostama ei hakata.


«Heal arhitektuuril on veel üks tunnus lisaks sellele, et see hakkab silma - ta on natuke ajast ees ja tekitab vastakaid arvamusi. Seejärel sulandub pikkamööda inimeste teadvusesse ja hakkab tööle,» vahendas ERR uudised Kunstiakadeemia arhitektuuriosakonna dekaani Jüri Soolepi sõnu ETV hommikusaates «Terevisioon».

Ta lisas, et heal arhitektuuril on innovaatiline ja kasvatav funktsioon, mis tõmbab inimest kaasa, mitte ainult ei lohuta ega ütle, siin ma olen ja meeldin kõigile.

Soolepi sõnul ei hakka arhitektuurikeskus aga mingeid edetabeleid koostama ja kolearhitektuuri lammutamist nõudma.

Arhitektide liidu esimehe Ike Volkovi sõnul on arhitektuurikeskus tõsine ettepoole vaatav institutsioon, kuhu koondub arhitektuuriinfo, mis korraldab näitusi ja konverentse, mis on avatud publikule ning annab nõu kohalikele omavalitsustele ja riigile.

Samuti soovib keskus koostööd teha erinevate institutsioonide ja ettevõtjatega, eelkõige aga olla üks Eesti arhitektuuripoliitikat elluviivatest organisatsioonidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles