Valitsus eraldab reservfondist raha Haapsalu lastekodule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lastekodu
Haapsalu lastekodu Foto: Joonas Kiisler

Valitsus otsustas tänasel erakorralisel istungil eraldada reservfondist raha Haapsalu lastekodu laste ajutise majutamise ja lastekodu hoone taastamisega seotud kulude katteks.

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel pressikonverentsil, et valitsus katab need põlenguga seotud kulutused, mida kindlustus ei korva.

Näiteks annab valitsus raha lastekodulastele tules hävinud abi-, hooldus- ja liikumisvahendite soetamiseks. Samuti kaetakse nende ajutise majutamise ja ülalpidamisega seotud kulud. «Raha takistuseks ei saa,» lubas peaminister.

Lastekodu hoone oli kindlustatud 13 miljonile kroonile, kuid selle taastamine läheb Ansipi sõnul esialgsel hinnangul maksma kuni miljon eurot ning valitsus on valmis hüvitama hoone ülesehitamisega seotud täiendavad kulud.

Evakueeritud lapsed majutatakse praegu Vidruka kooli ja Haapsalu Sanatoorsesse Eriinternaatkooli ning sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul saadetakse nii lastele kui ka töötajatele appi nii palju kriisipsühholooge kui vaja.

Tema sõnul on lastekodu töötajate psühholoogiline olukord praegu väga raske. «Nad võtsid neid kui oma lapsi,» tõdes minister.

Ta kinnitas et abitegevused toimuvad igal rindel lisaks ning lisaks rahalisele toetusele tagatakse põlenguohvritele kindlasti ka psühholoogiline abi.

Pevkuri sõnul alustatakse lastekodu taastamist esimesel võimalusel, kui uurijad on sündmuskohal töö lõpetanud.

Haapsalu lastekodupõlengus hukkus pühapäeval kaheksa last ja kaks noorukit vanuses 7-21 eluaastat.

Valitsus kuulutas tänase päeva leinapäevaks ning Lääne maavalitsus palus kirikutel hukkunute mälestuseks helistada kell 14.30 kirikukelli. Õhtul kell 19 toimub Haapsalu Toomkirikus ka mälestusteenistus, mida juhatab EELK peapiiskop Andres Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles