Savisaar: mul on kohtusseminekuks aega küll

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Liis Treimann

Edgar Savisaar ütles tänases Vikerraadio saates, et ta tahab esiteks valimiskampaania eduka lõpuni viia ja solvajate vastu on tal aega kohtusse minna viis aastat ning tegelikult peaks sinna pöörduma ka kapo ja Postimees.

Vikerraadio saate «Reporteritund» juht Lauri Hussar soovis Savisaarelt teada, miks pole viimane endiselt kohtusse pöördunud, kuigi teda süüdistati Venemaa Raudtee juhilt Vladimir Jakuninilt raha küsimises Keskerakonna kampaania toetuseks.

Savisaar ei soovinud alguses jah-ei küsimusele vastata, vaid selgitas kõike pikemalt.

«Miks te «ei » ei vasta, kui see nii selge on,» küsis Hussar uuesti.

«Loomulikult ma vastan ei, » ütles Savisaar lõpuks. «Ma püüan seda asja teile ometi seletada, kui te olete võimelised kuulama.»

Savisaare sõnul nägi ta, et inimesed teda hukka ei mõistnud, sest toetus Keskerakonnale sellest ei vähenenud. Lisaks loodeti selles teha valimistel põhiküsimus, kuid see ei tulnud välja. Keskerakonna liidri sõnul on põhiküsimusteks endiselt hinnatõus ja tööpuudus.

Savisaare sõnul pole ta seni kaitsepolitsei vastu kohtusse pöördunud, sest tal on selleks aega viis aastat ning rünnak oli nii absurdne ja lapsik.

«Kelle mainet tegelikult kahjustati? Minu mainet mitte. Kahjustati Postimehe ja kapo mainet, sest anti valeinfot nende kohta. Neid ei saa enam üldse tõsiselt võtta. Miks Postimees ja kapo kohtusse ei pöördu,» küsis ta.

Savisaar lisas, et tõenäoliselt sooviti, et ta tegeleks mingi jamaga ja käiks kohtu vahet, kuid ta ei kavatse ja selle asemel keskendub ta valimiskampaaniale.

Lisaks esitas Savisaar küsimuse, miks ei läinud umbes aasta eest kohtusse Rein Lang, Andrus Ansip ja Urmas Paet, kui kapo endine peadirektor süüdistas neid riigi reetmises.

«Kõige rängem solvang. Huvitav, et mitte keegi neist ei pöördunud kohtusse. See oli minu jaoks otsustav argument, kui mõtlesin, et kas minulgi tasub seda teha. Kuid kõik, tuleb õige aeg, praegu tegeleme valimiskampaaniaga,» sõnas Savisaar.

Keskerakonna liider lisas, et peamine on inimestele selgeks teha, mille eest käib võitlus ja vaidlus.

«Võitlus käib selle üle, kas hinnatõusule pannakse piir ja hakatakse töökohti looma – see on kampaaniavõitlus,» sõnas Savisaar.

Kaitsepolitsei avalikustas detsembris varem salajaseks kuulutatud dokumendi, millest selgus, et Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin lubas Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ja Tallinna abilinnapeale Deniss Boroditšile, et Keskerakond saab parlamendivalimisteks 1,5 miljonit eurot toetust, raha edastamise ja legaliseerimise eest pidi teiste seas vastutama abilinnapea Deniss Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles