Vietnamis turistidega juhtunud laevaõnnetuses võib olla kaks süüdlast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnamis Halongi lahel vajus vee alla turiste sõidutanud laev Bien Mur.
Vietnamis Halongi lahel vajus vee alla turiste sõidutanud laev Bien Mur. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal Vietnamis Halongi lahel juhtunud laevaõnnetuses on kahtluste järgi süüdi turiste sõidutanud laeva Bien Mur kapten ja masinist.

Politsei pidas laupäeval kinni 22-aastase Nguyen Van Minhi (kapten) ja 27-aastase Do Van Thangi (masinist). Neid kahtlustatakse veeliikluse turvareeglite rikkumises, mis tõi kaasa ohvriterohke õnnetuse.

Kui mehed süüdi mõistetakse, siis võib neid oodata eest aastatepikkune vangistus, rääkis AFP-le Quang Ninhi provintsi omavalitsusjuhi asetäitja Dang Duy Hau.

Bien Mur seisis Halongi lahel ankrus, kui varahommikul tungis laeva vesi ja see uppus. Hukkus 12 inimest. Valdav osa inimestest magasid sel ajal oma kajutites ega suutnud end päästa.

Hau sõnul võib oletada, et õnnetuse põhjustas inimese eksitus. Tavaliselt vabaneti laeva sõidu ajal sisse tungivast veest pumba abil. Õnnetuse ajal AGA laev seisis. Esialgsete oletuste järgi oli meeskond unustanud lahti ühe ventiili, mille kaudu tungis vesi laeva.

Õnnetusse sattunud laev kuulus firmale Truong Hai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles