Eesti suurima stipendiumi saab ELi rahuvalvaja rolli uurija

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: MANU FERNANDEZ/AP

Tartu Ülikooli sihtasutus andis tänavuse Eesti suurima, 12 782 euro suuruse Ernst Jaaksoni stipendiumi TÜ politoloogiadoktorandile Birgit Poopuule.

Stipendium võimaldab noorteadlasel minna aastaks Inglismaale St. Andrewsi ülikooli, kus tema juhendajaks saab maailma üks juhtivaid rahvusvaheliste suhete spetsialiste, professor Oliver Richmond. Birgit Poopuu doktoritöö rahvusvaheliste suhete valdkonnas käsitleb Euroopa Liidu rahuvalvaja rolli kujunemist.

TÜ sihtasutuse juhataja Ruth Kotsari sõnul sai stipendiaadi valikul määravaks just tema soov ja võimalus kirjutada oma doktoritööd eriala ühes maailma tippkeskuses. «See annaks tulevase suhtevõrgustiku näol pikemas perspektiivis lisaväärtust nii Tartu ülikoolile kui ka Eestile laiemalt,» lisas Kotsar.

Ernst Jaaksoni mälestusfond loodi TÜ sihtasutuse juurde kümme aastat tagasi, kui Tartu ülikooli jõudis legendaarse diplomaadi 8,6 miljoni krooni suurune pärand. See on senini suurim eraisiku poolt hariduse toetamiseks tehtud annetus Eestis, samuti on suurim ka stipendium, mida mälestusfondist välja makstakse. Stipendiumi eesmärk on toetada välismaal kraadiõpet või teadusuuringuid jätkavaid Eesti doktorante, teadureid ja noori õppejõude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles