Serdjukov: väed Lõuna-Kuriilidel paigutatakse kahele saarele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Anatoli Serdjukov
Vene kaitseminister Anatoli Serdjukov Foto: SCANPIX

Vene kaitseministri Anatoli Serdjukovi sõnul paigutab riik väeüksusi kahele Lõuna-Kuriilide hulka kuuluvale saarele – Kunaširile ja Iturupile.

«Ilmselt seame me end sisse kahte sõjaväelinnakusse kahel saarel – Kunaširil ja Iturupil,» rääkis Serdjukov ajakirjanikele Vladivostokis RIA Novosti vahendusel.

Minister rõhutas, et tema ringsõit Kaug-Idas on seotud muu hulgas vajadusega vaadata üle, et kuidas integreerida suurtükidiviisi nende jõustruktuuridega, mis asuvad Vladivostokis, Sahhalinil ja Kamtšatkal.

«Muutub rühmituse struktuur. Täiesti võimalik, et osaliselt vähendatakse inimeste arvu, kuid hiljem tugevdatakse uusi sidesüsteeme, raadioelektroonilise võitlust, radarite jaamu,» lisas minister.

Tema sõnul on kaks sõjaväelinnakut kahel saarel täiesti piisav, suurtükidiviis Kuriilidel jääb alles.
Veebruari alguses tegi Serdjukov töövisiidi Kunaširile ja Iturupile, mis kutsus esile Jaapani võimude terava protesti.

Hiljem andis president Dmitri Medvedev kaitseministrile korralduse varustada Kuriilidel olevad sõjaväeosad kaasaegsete relvadega, mille saaks tagada saarte julgeolekut.

Medvedev tegi Kunaširile visiidi mullu novembris. Pärast teda külastasid piirkonda asepeaminister Igor Šuvalov ja kaitseminister asetäitja Dmitri Bulgakov. Viimati käis valitsusliikmetest saartel regionaalminister Viktor Basargin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles