Soome roheliste peasekretär: põlissoomlaste programm meenutab NSVLi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduskunna juures lükati lund nii mootori- kui ka inimjõul.
Eduskunna juures lükati lund nii mootori- kui ka inimjõul. Foto: Peeter Langovits

Soome Roheliste Partei peasekretär Panu Laturi ütles erakonna nõupidamisel täna, et põlissoomlaste (perussuomalaiset) programm viib mõtted Nõukogude Liidule.

«Olen Soome pärast väga mures,» kinnitas Laturi Helsingin Sanomat Online’i vahendusel.
Tema sõnul on põlisoomlaste «programm otseseks alternatiiviks sellele, mis on olnud Soome edu strateegia ja saladus ning milline Soome peaks tulevikus olema».

«Kui Soini (Timo Soini on põlissoomlaste esimees, PM) on võimul, siis võime me jätta hüvasti rahvusvahelisusele, loovale ja vabale õhustikule ning avatusele, vabadusele ja individuaalsusele,» ütles ta.

«Nad tahavad jätta Soome tulevastele sugupõlvedele moraalselt paremas seisundis kui see on praegu. See on kõige hirmutavam, kui poliitika pannakse püsti sel põhimõttel, mida nad defineerivad moraalselt õigeks. Hirmutav, et programmis on välja öeldud, millises toonis tuleks ajalugu soomlastele õpetada.»

Laturi sõnul meenusid talle programmiga tutvudes riigid, kus partei ütleb, mis on moraalselt õige. Poliitik tõi näiteks Nõukogude Liidu.

Roheliste esimees Anni Sinnemäki ei tahtnud põlissoomlaste programmi kohta midagi öelda, jättes selle «enda teada».

Soome erakonnad valmistuvad parlamendivalimisteks, mis leiavad aset 17. aprillil. Eelhääletus Soomes on 6.-12. aprillil ja välismaal 6.-9. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles