ÜRO viskas Liibüa inimõiguste nõukogust välja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ban Ki-moon.
Ban Ki-moon. Foto: SCANPIX

ÜRO otsustas ühehäälselt peatada Liibüa liikmelisuse maailmaorganisatsiooni Inimõiguste Nõukogus.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ütles pärast otsuse teatavakstegemist, et rahutust Liibüast on põgenenud Tuneesiasse hinnanguliselt 75 000 inimest ning veel 40 000 ootab piirialal võimalust naaberriiki põgeneda, vahendas BBC.

«Me peame humanitaar- ja arstiabi pakkumiseks võtma sündmuskohal kasutusele konkreetsed meetmed. Aeg on oluline. Kaalul on tuhandete inimeste elu,» lausus Ban, kelle sõnul on möödunud kuul Põhja-Aafrika riigis puhkenud rahutustes hukkunud tuhatkond inimest.

Peasekretäri sõnul on olukord Liibüa piirialadel kriitiline ning ÜRO Kõrgema Pagulaskomisjoni (UNHCR) teatel tuleks alustada ulatuslikku humanitaarabiprogrammi, et püstitada kümnetele tuhandetele põgenikele telklaagreid. UNHCRi teatel on enamik põgenikke egiptlased, kuid palju on ka vietnamlasi, türklasi, tuneeslasi, hiinlasi ja tailasi.

Eile tulistasid Tuneesia piirivalvurid õhku, et üle piiri trügivaid põgenikke ohjeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles