Hollandi sõdurite erioperatsioon Liibüas nurjus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi sõjalaev HMS Tromp.
Hollandi sõjalaev HMS Tromp. Foto: Wikipedia.org

Hollandi kaitseministeeriumi kinnitusel hoiavad Liibüa võimud kinni kolme merejalaväelasest hollandlast, kes püüdsid päästa rahutus riigis viibivaid kaasmaalasi.

Kaitseministeeriumi esindaja ütles uudisteagentuurile AP, et relvastatud mehed võtsid Hollandi sõjalaevalt HMS Tromp helikopteriga Liibüasse saabunud sõdurid kinni pühapäeval Sirte lähedal. Tromp on rahutu olukorra tõttu Põhja-Aafrikas viidud Liibüa ranniku lähedale, et aidata kaasa evakuatsiooniprotsessile.

Ministeeriumi kinnitusel peetakse Gaddafi valitsusega intensiivseid läbirääkimisi merejalaväelaste vabastamiseks. Kui ministeeriumi esindajalt küsiti, kas sõdurid on võetud pantvangi, ei soovinud allikas konkreetset vastust anda.

Võimude sõnul peeti kinni ka kaks isikut, keda mereväelased vabastama suundusid, kuid tänaseks on nad vabastatud ja riigist lahkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles