Kraft: Balti riike ei ähvarda Islandi saatus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kraft
Vahur Kraft Foto: Peeter Langovits.

Nordea panga Eesti filiaali juht Vahur Kraft tõrjub väiteid, et Balti riikide majandust ähvardab Islandi saatus.



Nordea ökonomist Anssi Rantala ennustas ajalehes Taloussanamat Balti riikidele tõsiseid probleeme, kui need


peaks kaotama välisinvestorite silmis usalduse. Artiklis kirjutatakse, et odava välismaise laenuraha abil majandusbuumi saavutanud Balti riikide majandus kõnnib nüüd noateral ja võib asjatundjate sõnul kukkuda põlvili nagu Islandi majandus.

Nordea Eesti juht Vahur Kraft kinnitas Kuku raadiole, et teab Anssi Rantalat hästi ja vestles temaga telefonitsi pärast artikli ilmumist. «Rantala ei ole sellist asja kindlasti öelnud, võib olla, et ajakirjanikud Soomes on niimoodi tahtnud tema sõnu tõlgendada,» rääkis Kraft

Ta kinnitas nii enda kui Rantala nimel, et igal
juhul ei ole Balti riikide ja Islandi majanduses samasugune olukord. Krafti sõnul ei ole finantssektori osatähtsus Balti riikides nii suur kui Islandil.

«Maailmamajanduse turbulentse olukorra tõttu on meie välispartnerite olukord veidi kehvem ja see kahtlemata mõjutab meie majandust,» nentis Kraft. Samas on tagasilöök majanduses andnud tema hinnangul Eestis ka positiivseid reaktsioone, nagu kinnisvarahindade langus ja tööjõuturul toimuvad liikumised.

Kraft kinnitas, et Eesti võib loota siinsete pankade emapankade finantsabile. «Praegu on meie
pangandussektor 95 protsendi ulatuses Skandinaavia finantskontsernidega seotud ja see on meie tugevus. Rootsi pangad on suhteliselt heas seisus ja läbi nende likviidsuse ja kapitali saame ka meie tunda end suhteliselt kindlalt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles