Õnnetu väikesaare juht

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Haarde
Geir Haarde Foto: Pm

Kuigi Islandi peaminister Geir Haarde on oma rahva seas populaarne poliitik, ei pääse ta pärast saare ülisuureks paisunud panganduse kokkukukkumist ilmselt ka parimate sõprade silmis kriitikast. «Ilmselt ei olnud meist vastutustundlik lasta pankadel nii suureks kasvada,» kommenteeris Haarde, kellele meeldib lasta end Islandi tava järgi lihtsalt Geiriks kutsuda, riiki tabanud pankrotilainet. Ta tunnistas, et ehk oleks võinud midagi varem teha.


21 aastat parlamendisaadiku ametit pidanud Haarde pole poliitikas kaugeltki uustulnuk, kuid riigivõla hüppelist kasvamist ei suutnud temagi ära hoida.


Nii pidaski ta oma rahvale hoopistükkis inspireeriva ja ühendava kõne, kus ütles, et nii poliitikas kui mujalgi on aeg mõõgad tuppe panna. «On väga tähtis, et me ei kaotaks julgust ja toetaksime üksteist nii hästi kui võimalik. Jumal õnnistagu Islandit,» lõpetas ta oma kõne.


Näib, et rohkemat ei olegi veidi üle 300 000 elanikuga väikeriigil kogu maailma haaranud majandusorkaanis teha kui palvetada ja oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles