Eesti riigijuhid avaldasid Jaapani kolleegidele kaastunnet

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord pärast hiidlainet Hachinohes, Aomori prefektuuris. Tegemist on kaadriga Jaapani NHK TV videost.
Olukord pärast hiidlainet Hachinohes, Aomori prefektuuris. Tegemist on kaadriga Jaapani NHK TV videost. Foto: SCANPIX

Ülitugeva maavärina ja sellele järgnenud laastava hiidlaine tõttu avaldasid täna Jaapanile kaastunnet nii riigikogu esimees Ene Ergma, peaminister Andrus Ansip kui ka välisminister Urmas Paet.

Riigikogu esimees Ene Ergma saatis kaastundeavalduse Jaapani rahvusparlamendi esindajatekoja esimehele Takahiro Yokomichile ning nõunikekoja esimehele Takeo Nishiokale.

«Tunnen sügavat kurbust Jaapanit tabanud õnnetuse pärast. Lubage mul avaldada siirast kaastunnet ohvrite perekonnaliikmetele, töökaaslastele ja sõpradele ning kogu Jaapani rahvale. Sel kurval ajal oleme mõtetes teiega,» ütles Ergma kaastundeavalduses.

«Avaldame Eesti valituse ja inimeste nimel sügavat kaastunnet kõikide hukkunute ja kannatanute peredele ja lähedastele ning kogu Jaapani rahvale,» ütlesid peaminister ja välisminister oma kaastundeavalduses.

Samuti kinnitas välisminister, et Eesti on valmis vajadusel pakkuma Jaapanile omapoolset abi katastroofi tagajärgede leevendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles