Jaapani sõjaväe helikopteri reaktorite jahutamine ebaõnnestus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fukushima esimese tuumajaama 3. ja 4. reaktor eile.
Fukushima esimese tuumajaama 3. ja 4. reaktor eile. Foto: SCANPIX

Jaapani sõjaväe helikopter saadeti täna missioonile, et kasta Fukushima tuumajaama reaktoreid mereveega.

Kaitseministeerium kinnitas, et sõjaväele edastati korraldus kell 16 (Eesti aja järgi kell 9) saatmaks Boeing CH-47 Chinook helikopter Fukushimasse, vahendab AFP.

«Teame kuidas kustutada metsatulekahjusid, kuid mitte tuumajaama,» sõnas ministeeriumi ametnik ajalehele Yomiuri Shimbuni. «Teeme seda esimest korda, seega me ei tea, mis tulemused sellel on. Oleme teadmatuses – millised on radiatsiooniriskid ja kas vee kallamine on edukas. Kuid kuna tegu on hädaolukorraga, otsustas valitsus sedasi.»

Mõne tunni pärst selgus aga, et kõrge radiatsioonitaseme tõttu missioon ebaõnnestus, vahendab Reuters Kyodo uudisteagentuuri uudist.

Helikopter kavatses kallata vett 3. reaktori peale, millest täna suitsu tõusis. Mõne aja pärast ettevõtmine aga peatati, kuna radiatsioonitase on tuumajaama kohal liiga kõrgele tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles