Võimuliit lubab enam toetusi loovisikutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Mulgi laulu- ja tantsupidu.
Esimene Mulgi laulu- ja tantsupidu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsusliit lubab oma programmis võtta suuna sellele, et kultuurkapitali raha läheks ennekõike loovisikute professionaalse tegevuse toetuseks, mitte niivõrd riigiasutuste tegevkuludeks.

Kultuurkapitali aluspõhimõtteid ei muudeta, kuid eelarvevõimaluste tekkel lubatakse suurendada professionaalse loomingu ergutamiseks mõeldud toetusi.

«Võtame suuna sellele, et riigiasutuste tegelikud väljaminekud oleksid finantseeritud riigieelarvest ja kultuurkapitali vahendid läheksid ennekõike loovisikutele ja erakollektiividele projekti- ja loomingutoetusteks,» lubab võimuliit oma programmis.

Programmis lubatakse analüüsida ka võimalust toetada jätkuvaid kultuuriprojekte pikemaajalise toetuskava alusel ning kaaluda võimalust muuta loovisikute seadust, lahendamaks vabakutseliste loovisikute ravikindlustuse probleemid.

Samuti lubab koalitsioon seista selle eest, et suurendataks euroliidu toetusi kultuurivaldkonda ja loomemajandusse.

Võimuliit lubab parandada professionaalse kunsti (kino, teater, kujutav kunst) kättesaadavust väikelinnades ja asulates.

Veel hakatakse edendama filmivaldkonda, sealhulgas Eesti filmitootmise tehnilist võimekust. «Loome Eesti Filmi Sihtasutuse juurde eraldi programmi laste ja noorte mängufilmide tegemiseks. Toetame Eesti animafilmi,» seisab programmis.

Ehitised püsti

Valitsusliit lubab valmis ehitada Eesti Rahva Muuseumi ja Tallinna Muusikakeskkooli uued hooned, samuti jätkata ettevalmistusi rahvusooper Estoniale uue maja ehitamiseks. Samuti lubatakse tagada, et «kõik riigi poolt algatatud suurprojektide (sealhulgas kommunismiohvrite memoriaali) arhitektuurikonkursid viiakse läbi koostöös valdkondlike loomeliitudega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles