Bajuk kaebab enda süüdimõistmise edasi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurikamõrvas süüdistatav Vjatšeslav Bajuk andis kohtus selgitusi, mis, miks ja kuidas juhtus.
Kurikamõrvas süüdistatav Vjatšeslav Bajuk andis kohtus selgitusi, mis, miks ja kuidas juhtus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus eelmisel esmaspäeval kurikamõrvas ja teistes kuritegudes süüdi mõistetud Vjatšeslav Bajuk teatas kohtule oma soovist otsus ringkonnakohtusse edasi kaevata.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots kinnitas, et Vjatšeslav Bajuk on kohtule esitanud apellatsiooniteate 23. märtsil.

Vastavalt edasikaebamise korrale oli Bajukil õigus kohtuotsust edasi kaevata, esitades kirjalik apellatsiooniteade seitsme päeva jooksul pärast kohtuotsuse langetamist ning apellatsioon ise 15 päeva jooksul alates motiveeritud kohtuotsusega tutvumisele järgnevast päevast.

Bajuki kaitsja advokaat Aleksandr Kustov ütles Postimees.ru'le, et kaebuse motiividest on praegu veel vara rääkida, seda nad veel arutavad. «Bajuk andis kohtule teada oma kavatsusest otsus edasi kaevata,» sõnas Kustov. «Esitame apellatsioonkaebuse siis, kui saame kohtuotsuse vene keelde tõlgitud,» lisas ta.

28-aastane Bajuk mõisteti 21. märtsil Harju maakohtus süüdi kõigis talle esitatud süüdistustes ning talle määrati liitkaristusena 20 aastat vangistust. Tsiviilhagide katteks jäeti temale kuuluv sõiduk Audi A6 aresti alla. Tapetud sünoptik Krista Odakivi omastele mõistis kohus Bajukilt välja 395 eurot matusekulude katteks. Patkuli trepil rünnatud naise kahjude katteks mõistis kohus mehelt välja 370 eurot, lisaks moraalsete kahjude katteks 3200 eurot. Riigile tuleb Bajukil maksta sundraha 685 eurot, kaitsjatasu 490 eurot ning eri ekspertiiside katteks 25 000 eurot.

Süüdistuse järgi ründas Bajuk 2009. aasta 23. novembril kella 7-8 ajal Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ja peksis neid kurikaga. Üks kannatanutest, EMHI sünoptik Krista Odakivi suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas.

Bajuk tunnistas end Odakivi tapmises süüdi, kuid polnud nõus väitega, et tappis naise tahtlikult piinaval viisil. Samuti tunnistas mees purjuspäi autojuhtimist. Küll aga ei võtnud Bajuk omaks süüdistust talle võõra naise vägistamise katses, samuti mitte Patkuli trepil toimunud peksmist, mis toimus kohe pärast Odakivi kurikaga peksmist.

Kohtus ütles Bajuk, et ta ei soovinud inimesi tappa ja tegemist oli suure arusaamatusega. Oma sõnul pidas ta Odakivi algul üheks seltskonnast, kes tema autol oli rehvi tühjaks lasknud.

Bajukile süüks pandav vägistamiskatse leidis aset 2010. aasta 1. jaanuaril Kloogal.
 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles