Finantskriis toob G8 liidrid peagi kokku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja välisminister Frank-Walter Steinmeier saabumas kabinetiistungile Berliinis.
Saksa kantsler Angela Merkel ja välisminister Frank-Walter Steinmeier saabumas kabinetiistungile Berliinis. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel teatas täna, et maailma suured tööstusriigid kogunevad veel sellel aastal G8 raames eritippkohtumisele, arutamaks võimalusi üleilmsest finantskriisist väljumiseks.

Bundestagis esinenud Merkeli kinnitusel kutsutakse tippkohtumisel lisaks tavapärasele kaheksale suurriigile ka arengumaade esindajad, vahendas AFP.

See saab tema sõnul olema üks reast rahvusvahelistest kohtumistest, mis lähikuudel globaalse finantskriisi ajel toimuvad, et arutada uute rahvusvaheliste reeglite loomist finantsturgudele.

Saksa kantsler esines täna parlamendi alamkoja ees seoses valitsuse päästepaketiga, mis näeb ette kokku 480 miljardi euro eraldamist finantsturule, mis on Euroopa suurim.

Brüsselis kogunevad täna kõigi ELi liikmesmaade valitsusjuhid aga ülemkogule, mille peateemaks on samuti finantskriis.

Briti peaminister Gordon Brown leidis seal ajakirjanikele esinedes, et kriisi esimene etapp on finantssüsteemi stabiliseerimisega nüüd lõpetatud. Edasi tuleks tema arvates aga vaadata kriisi taga olevatele probleemide suunas, tagamaks selliste asjade mittekordumist.

Brown kutsus muu hulgas üles kujundama ulatuslikult ümber praegusi üleilmseid finantsregulatsioone ja -institutsioone, nagu näiteks Rahvusvahelist Valuutafondi (IMF).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles