Portaal: rühmitus võttis vastutuse eestlaste röövimise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega. Foto: SCANPIX

Liibanoni meedia teatel võttis tundmatu rühmitus Haraket El Nahda Wal Islah (Taassünni ja Reformi Liikumine) vastutuse seitsme eestlasest rattaturisti röövimise eest. 

Grupeeringu kinnitusel on eestlased elus ja terved, kuid nende  vabastamise tingimused lubati teatavaks teha hiljem, kirjutas uudisteportaal Lebanon Files, kellega rühmitus ühendust võttis.

Seejuures esitas Taassünni ja Reformi Liikumine tõestuseks kolme eestlase Kalev Käosaare, Madis Paluoja ja August Tillo isikutunnistuste koopiad.

«Me saime eile õhtul e-maili ja informeerisime sellest võime,» kinnitas portaali juht Rabih Haber uudistevõrgule AFP.

Välisministeeriumi kinnitusel on nad teadlikud sellest, et Lebanon Filesile on saabunud teadaanne ühelt grupeeringult, kelle kinnitusel on röövitud Eesti kodanikud nende käes. Välisministeeriumi kinnitusel infot kontrollitakse.

Liibanoni uudisteportaali Naharnet andmetel jätkub julgeolekujõudude operatsioon röövijate tabamiseks. Täna pärast kella kahte saabus teade, mille kohaselt on võimud vahistanud kahlusaluse, kes väidetavalt on eestlased röövinud jõugu liider. Isiku nime pole esialgu avaldatud.

Varem teatas Liibanoni sisejulgeolekujõudude juht, kindralmajor Ashraf Rifi (ISF), et võimud otsivad  röövijate arvatavat ninameest Waer Abbasi. Rifi kinnitas varem väljaandele al-Liwaa, et kinni on peetud neli inimest, kelle seas on ka Abbasi isa ja vend. Tema andmetel koosnes eestlased röövinud jõuk kooosnes ilmselt kuuest-seitsmest liikmest.

Anonüümseks jääda soovinud julgeolekuallikas kinnitas kohalikule ajalehele An Nahar, et võimud on rööviga seoses kinni pidanud üle seitsme inimese. Eesti välisministeeriumi ja Liianoni meedia kinnitusel on vahistanud neli inimest.

Kohalikud Bekaa orust: on näha, et operatsioon käib

Bekaa orus on kohalike elanike meelest praegu tänu eestlaste röövijate tabamiseks ja meie turistide päästmiseks käivitatud operatsioonile turvalisem olla kui Euroopas.

«Iga nurga peal on sõdurid, on näha, et operatsioon käib,» rääkisid kohalikud täna Bekaa orgu jõudnud Postimehe reporterile Mikk Salule ja fotograaf Raigo Pajulale.

Ühes kontrollpunktis peeti Postimehe ajakirjanikud veidikeseks ajaks dokumentide läbivaatamiseks kinni. Kontrolli teostanud sõdurid olid sõbralikud ning kinnitasid, et austavad eestlasi.

Liibanonlased Beirutis rääkisid Postimehe ajakirjanikele, et täna esile kerkinud rühmitus on neile tundmatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles