Saarele põrutavad mootorrattad saavad oma ooterea

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratturid. (Foto illustreeriv)
Mootorratturid. (Foto illustreeriv) Foto: Priit Simson

Vältimaks suurema osa mootorrataste sattumist parvlaevasadamate ootealal teiste sõidukite vahele, määratakse neile oma kindel rida, kuhu esmajärjekorras suunatakse just rattad.

«Möödunud suvel, kui uus sadamasüsteem käivitus, muutus ka mootorrattaga reisijate olukord, kuna laadimisprotsessi ei suuna enam töötaja, vaid foorimärguanded,» ütles Saarte Häälele OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin, kelle sõnul on sadamasüsteemi eelolevaks suvehooajaks täiendatud.

Nimelt suunatakse tsiklid nüüd sõiduautode ooteritta, mida hakatakse autodega täitma alles siis, kui kõik teised rajad on juba täis.

Eelmise aasta kogemusele toetudes tõi Hiiuväin välja mõned käitumisjuhised, millest mootorratturid uuenenud sadamates lähtuma peavad.

Näiteks võib mootorrataste rada olla erinevatel päevadel erinev, seega tuleb alati jälgida tabloole ilmuvat rajanumbrit.

Mootorratas on samasugune sõiduk nagu iga teine ja peab ootama kassa juures üldises sõidukite järjekorras, kuid e-piletiga saab järjekorras seismist reeglina vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles