Vene meedia hirmutab rahvast Gruusia skaut-terroristidega

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva miilits.
Moskva miilits. Foto: AFP / Scanpix

Vene meedia on alustanud rahva hirmutamist olematu terroriorganisatsiooniga Gruusia Patrioodid, mis kavatsevat saata korda veriseid hirmutegusid suurimates linnades.


Üks Moskva suuremaid päevalehti Izvestija teatab eilses numbris, et pealinna miilits valmistub tagasi tõrjuma Gruusia terroristide rünnakut. Ajaleht tugineb miilitsajaoskondadele saadetud telegrammile.


Väljaanne tunnistab, et tal pole tõendeid niisuguse organisatsiooni olemasolu kohta, kuid järeldab, et augustisõjas lüüa saanud Gruusia kavatseb rünnata sissimeetoditega.


«Gruusia Patrioodid? Pole niisugusest organisatsioonist kuulnudki,» imestab Postimehe telefonikõne peale Thbilisis tegutseva organisatsiooni Liberty Institute direktor Levan Ramišvili.


Talle meenub sarnase nimega patriootilise kasvatuse programm skautidele, mis mõne aja eest Gruusias korraldati. «Kas nemad valmistasidki ette terroriakte? Ma arvan, et tegu on jubeda Nõukogude propagandaga, mille eesmärgiks on inimestele hirmu nahka ajada.»


Ametlikult pole miilits Gruusia terroristidest levitatavaid jutte kinnitanud ning Moskva miilitsajuht Vladimir Pronin on öelnud, et paanikaks pole põhjust, kuid Izvestija selgitab seda vaid võimude soovimatusega paanikat külvata.


«See on täielik nonsenss, samas kannab väga ohtlikku sõnumit. Teine Tšetšeenia sõda algas ju samuti pärast elumajade plahvatusi Moskvas, Buinaiskis ja Volgodonskis,» kommenteeris portaalile civil.ge Gruusia parlamendi esimees David Bakradze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles