Kütusemüüjad langetasid veel bensiini hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla.
Alexela tankla. Foto: Liis Treimann

Eesti mootorikütuse jaemüüjad Neste, Statoil, Alexela Oil, Olerex ning Lukoil Eesti langetasid eile bensiini jaehinda 60–65 sendi võrra, diislikütuse hind langes


55 senti liitri kohta.


Alexela teatel langetasid nad bensiiniliitri hinna 14.95 peale seetõttu, et sama hind oli hommikul Neste tanklas.


Neste langetas bensiini hinda 60 sendi võrra ning diislikütuse hinda 55 sendi võrra. Ettevõte põhjendas kütusehinna langust sisseostuhindade langusega.


Sisseostuhindade langusele ning konkurentsile viidates langetas ka Statoil eile päeval diislikütuse jaehinda 55 senti liitrilt ning 95, 95 Ultima ja 98 Ultima jaemüügihindu 60 senti liitrilt.

Ka Alexela Oili, Olerexi ja Lukoili tanklates langes kütuste hind 55–65 senti.


«Nafta hind on maailmaturul viimase kolme kuuga langenud poole võrra,» märkis Olerexi turundusjuht Antti Moppel. Tema sõnul tõi investeerimispank JP Morgan välja neli peamist põhjust: üleilmne majandusseisak ja krediidikriis, suurenenud naftatöötlemise varuvõimsus ja OPECi välise naftaekspordi kasv. (BNS/postimees.ee)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles